Wat is PLUSwater ANK-Neutral Anolyte

women-washing-hands-with-alcohol-spray-clean-hands-hygiene-prevention-and-disinfection-of-coronavirus_t20_mLJ12v

Een krachtig desinfectiemiddel

voor hand- en oppervlakte hygiëne

PLUSwater ANK-Neutral Anolyte is een desinfectant op basis van water met Hyopchloorzuur (HOCl). Hypochloorzuur (HOCl) is een van nature voorkomende stof die door onze witte bloedcellen wordt geproduceerd voor genezing en bescherming.

De krachtige eigenschap om bijna alle schadelijke bacteriën te doden en tegelijkertijd veilig te zijn voor kinderen en huisdieren, maakt dit het ideale ingrediënt voor PLUSwater ANK-Neutral Anolyte desinfectiemiddelen.

Hypochloorzuur (HOCl) wordt van nature geproduceerd door het immuunsysteem van ons lichaam, waardoor het veilig, niet-toxisch en zeer effectief is in het doden van ziektekiemen. Om het hypochloorzuur te produceren dat in PLUSwater ANK-Neutral Anolyte wordt gebruikt, elektrolyseert een gepatenteerde cel, gecontroleerde elektrolysetechnologie een mengsel van 99,9% zuiver water en 99,9% zuiver zout om de chemische samenstelling van deze componenten in HOCl te veranderen.

Het HOCl-molecuul doodt bacteriën door de celmembranen aan te vallen, dóór de celwand te “branden” en de cel te laten overstromen. Eenmaal in de cel oxideert HOCl de biologische materie, waardoor het celmembraan scheurt, wat resulteert in de dood van de bacteriën.

Virusdodend effect

Niet brandbaar

Bevat geen alcohol

Plakt niet

Waarvoor kan u
PLUSwater ANK-Neutral Anolyte
gebruiken?

Wij adviseren u graag in welke omgevingen u ons desinfectiemiddel kan gebruiken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, neem gerust contact met ons op voor verdere vragen.

Voor specifieke toepassingen neemt u best contact met ons op.

Kantoren & industrie

Desinfectie van bureau's

U kan PLUSwater ANK-Neutral Anolyte gebruiken voor het desinfecteren van bureau's, werkbladen, vergaderzalen, showrooms tot zelfs de binnenkant van toonzaalwagens.

Horeca

Desinfectie van keuken tot zaal

PLUSwater ANK-Neutral Anolyte kan ook perfect gebruikt worden in verbruikszalen en in keukens.

Winkels

Van deurklink tot pashok

Van het moment dat klanten binnenkomen moet er gedesinfecteerd worden, hiervoor kan u PLUSwater ANK-Neutral Anolyte inschakelen.

Scholen

Van handen tot kaften

U kan zonder zorgen uw handen desinfecteren met PLUSwater ANK-Neutral Anolyte . Zelfs stoelen, banken, balpennen, kaften. We schuiven de effectiviteit niet onder stoelen of banken.

Sportcentra

Desinfectie van kleedkamer tot toestel

Zweten brengt bacteriën met zich mee. Na iedere wissel van toestel kan u PLUSwater ANK-Neutral Anolyte inzetten om deze te desinfecteren.

Festival

Gedesinfecteerd binnenkomen

Op een veilige manier uw festival organiseren en desinfecteren? Hiervoor is PLUSwater de ideale partner.

Belangrijke vragen
en weetjes over PLUSwater.

Waarom ruikt PLUSwater ANK-Neutral Anolyte naar chloor of javel?

Het chloor-watersysteem is nogal complex: wanneer gasvormig chloor aan water wordt toegevoegd (geborreld), lost het op door te reageren, en de eerste producten zijn onderchlorig zuur (HOCl) en zoutzuur (HCl). Vervolgens kunnen beide zuren dissociatie ondergaan, afhankelijk van de pH van de oplossing; bij basische pH’s is hypochloorzuur bijna volledig aanwezig als hypochloriet ion, terwijl bij zure pH’s (pH <3) opgelost chloor aanwezig is in zijn ongerepte moleculaire vorm (gevaarlijk en giftig). Bij pH-waarden tussen 4,5 en 7,5 is hypochloorzuur de meest voorkomende soort en vertegenwoordigt het de actieve biocide bij elke desinfectietoepassing.

PLUSwater ANK-Neutral Anolyte desinfectievloeistof heeft een neutrale pH waarde van 7 waardoor dit onschadelijk is mens, dier en omgeving.

In tegenstelling tot javel of chloortabletten wordt PLUSwater op een natuurlijke wijze geproduceerd. De machine waarmee PLUSwater geproduceerd wordt voert een elektrolyse uit op het water in combinatie met Europees erkent zout. PLUSwater ANK-Neutral Anolyte is geen javel concentraat en ook geen actieve chlooroplossing maar een elektrolyse ontsmetting.
De samenstelling van verdund javel bestaat uit 1 tot 5 procent natriumhypochloriet en een PH waarde van 11 a 12. PLUSwater daarentegen bestaat uit 0,05 procent natriumhypochloriet vervaardigd uit elektrolyse en een neutrale PH waarde van 7. Door de natuurlijke verbinding die gemaakt wordt tijdens de elektrolyse krijgt PLUSwater ANK-Neutral Anolyte wel een chloorachtige geur.

Als PLUSwater ANK-Neutral Anolyte naar chloor ruikt wil het net zeggen dat het product werkt!
Een spray van een op HOCl gebaseerd desinfectiemiddel zal je terugbrengen in de sferen van een proper zwembad, maar dat betekent niet dat wat je ruikt iets schadelijks is.

Wanneer een hypochloorzuur (HOCl) desinfectiemiddel op een oppervlak wordt gesproeid, zal een chemische reactie tussen HOCl en de eiwitten in het kiem celmembraan de chlooramines vormen. Dit chemische bijproduct geeft een geur af die lijkt op chloor of bleekmiddel. Na verloop van tijd, omdat het zuur steeds meer eiwitten van celmembranen afbreekt, zal deze ongevaarlijke geur verdwijnen.
Dat betekent dat hoe vaker u het desinfectiemiddel gebruikt, hoe minder ziektekiemen er op oppervlakken zullen zijn en hoe minder chloorlucht er wordt geproduceerd.

Het is GEEN chloorgas!

 

 

Chloramine
(het eindproduct)

Chlorine gas
(tijdens productieproces)

Hoe word dit gevormd?

Wanneer PLUSwater ANK-Neutral Anolyte (HOCl) reageert met de eiwitten in kiemcelmembranen.

Geproduceerd als gas bij de elektrolyse van natriumchloride in de machine.

Is dit schadelijk om in te ademen?

Nee

Ja

De (HOCl)-producten van PLUSwater kunnen veilig worden ingeademd, omdat de vage chloorgeur die u ruikt slechts een onschadelijk chemisch bijproduct is, chlooramine genaamd. Het is GEEN resultaat van bleekmiddel. Dus wees gerust, hoe meer je het gebruikt, hoe minder geur er naar buiten komt omdat er minder ziektekiemen zullen reageren met HOCl.

Waarin verschilt PLUSwater desinfectievloeistof tegenover chloor, wat zijn de voordelen?

PLUSwater ANK Neutral-Anolyte is het resultaat van gericht onderzoek op het verkrijgen van het beste compromis tussen maximale activiteit en minimale risico’s voor mens, dier en het milieu.

Het gebruik van chloor als microbiocide en waterdesinfectiemiddel neemt af vanwege veiligheid en milieu en overwegingen voor de impact op de gemeenschap. Volgens de MSDS voor chloor is deze chemische stof zeer giftig, bijtend en kan dodelijk zijn bij inademing. Het wordt beschouwd als een mariene verontreinigende stof, en in de bovenste atmosfeer, chlooratomen zijn betrokken bij de vernietiging van de ozonlaag. Een milieuvriendelijk alternatief op chloor en andere oxiderende biociden zijn dus zeer dringend nodig.

PLUSwater desinfectievloeistof (ANK Neutral-Anolyte) is een oplossing met gemengd oxidatiemiddel. Hoewel het wordt gemeten en gedoseerd als vrij beschikbaar chloor, vertoont het gedragskenmerken geassocieerd met een actievere chloor-zuurstofchemie dan een traditioneel chloor. In tegenstelling en in vergelijking met andere chloortechnologieën bieden gemengde oxidanten zoals ANK Neutral-Anolyte een superieure desinfectie-efficiëntie, eliminatie van biofilm.

Bovendien wordt PLUSwater desinfectievloeistof (ANK Neutral-Anolyte) op de plaats van gebruik geproduceerd, zonder dat er transport, opslag en beheer van gevaarlijke chemicaliën nodig zijn.

Over het algemeen kunnen de voordelen omschreven worden als een hoge desinfecterende werking met lagere risico’s voor mens, dier en omgeving.

Het verschil zit hem in het productieproces.

De productie van PLUSwater desinfectievloeistof (ANK Neutral-Anolyte) is vergelijkbaar met het fabricageproces van standaard natriumhypochloriet (NaOCl), met een enkele significante verschillen! Natriumhypochloriet wordt gesynthetiseerd uit geconcentreerde zoutpekel die zich vormt uit formaties van stagnerende toxische zones vanuit de conventionele elektrolyseprocedure, en combineert
bijtende soda (loog) om het vluchtige instabiele chloor te stabiliseren. De vervaardiging van ANK Neutral-Anolyte elimineert het gebruik
van bijtende soda door in plaats daarvan gebruik te maken van hoge afstotingsmembraantechnologie in speciale polymere diafragmatische ronde cellen en verdunde pekeloplossingen (om een natuurlijk geactiveerde waterige oplossing met zuivere HOCl te produceren). 

De voordelen van HOCl worden onmiddellijk duidelijk bij gebruik van deze biocide. Verwijdering van loog leidt tot desinfectie mogelijk zonder de hoge pH-elementen geassocieerd met natriumhypochloriet. Synthese van elektrochemisch geactiveerde oplossingen zijn alleen mogelijk wanneer unipolaire elektrochemische blootstelling wordt gecombineerd met behandeling van zoveel mogelijk microvolumes vloeistof in elektrisch hoogspanningsveld. ANK Neutral-Anolyte heeft een neutrale pH (7-8) en levert daardoor een hoge werkzaamheid bij korte contacttijden zonder het gebruik van bijtende middelen. De pH-waarde van het menselijk lichaam is ongeveer 7,3; daarom valt PLUSwater desinfectievloeistof binnen het bereik waar het veilig is voor het menselijk lichaam.

Dit proces vereist geavanceerde apparatuur om hypochloorzuur te produceren dat veilig en stabiel genoeg is om commercieel verkocht te mogen worden. PLUSwater BV is eigenaar van deze apparatuur met Europese en Belgische toelating om het product Anolyte te produceren. PLUSwater staat op de artikel 95 lijst van ECHA (European Chemicals Agency) als zijnde producent en product leverancier.

PLUSwater desinfectievloeistof VS chemische equivalenten

Van geactiveerde oplossingen zoals ANK Neutral-Anolyte is onomstotelijk aangetoond dat ze chemisch afgeleide equivalenten overtreffen zowel in lage dosering als in puur product. In vergelijk met chemische equivalenten is er een relatief lage dosis ANK Neutral-Anolyte nodig om dezelfde uitkomst te bekomen. Hierdoor verkleinen we ook de impact op het milieu.

Labotests hebben aangetoond dat PLUSwater ANK-Neutral Anolyte desinfectievloeistof net zo doeltreffend werkt als 80% Ethanol.
Deze labotest en uitkomsten kunnen ingezien worden op aanvraag.